HTML

2011.01.26. 18:56 Olcsóakku

Erősebb és könnyebb akkumulátorok

Új akkumulátor technológia fejlesztésén dolgozik a Massachusetts Institute of Technology egyik fejlesztő csoportja. Az úgynevezett lítium-levegő akkumulátorok jelenthetik a megoldást a mostani akkumulátorok súlyproblémáira és a kutatók reményei szerint hatékonyságban is jobbak lesznek mostani társaiknál.

Litium-oxigen akkuA lítium-levegő, vagy más néven lítium-oxigén akkumulátorok működési elve megegyezik a hagyományos lítium-ion akkumulátorokéval súlyuk azonban jóval kisebb, mint a ma használatos akkumulátorok súlya, hiszen nincsenek bennük nehéz összetevők. A szén alapú elektródák közül levegő található, ez eredményezi a jelentős súlycsökkenést, ráadásul a lítium-levegő akkumulátorok tároló kapacitása körülbelül háromszorosa a hagyományos akkumulátorokénak így ideális megoldást jelenthetnek a hibrid autók energiaellátásának biztosítására. A kutatás finanszírozásában nagy cégek, mint az IBM és a General Motors is részt vállalnak.

Szólj hozzá!

Címkék: lítium oxigén akkumulátor ultrakönnyu akkumulátor.


A bejegyzés trackback címe:

https://akkumulatormagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr762616228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása