HTML

2011.03.21. 08:10 Olcsóakku

Fejlesztések a Bosch-nál

Európa egyik legnagyobb autóipari beszállító vállalkozása, mely többek között gépjármű elektronikai rendszerek gyártásával foglalkozik, újabb fejlesztésekről számolt be a napokban. Az év elején bejelentett, globálisan közel 15 ezer fős létszámbővítésből Magyarországra is jutott. A tervek szerint két év alatt nagyjából 1000 új munkahely létesül a Bosch miskolci üzemében. A beruházás első ütemében új gyártócsarnok épül és új gépsorok kerülnek telepítésre, 500 új munkahelyet teremtve, jövőre pedig tovább folytatódnak majd a beruházások. A 2003-ban induló gyár termékpalettáját is fejleszti, a Bosch akkumulátorok, gyújtógyertyák, tolatórendszerek, transzformátorok, mellett új elektromos kerékpármotor is készül majd az üzemekben.

Szólj hozzá!


2011.01.26. 18:56 Olcsóakku

Erősebb és könnyebb akkumulátorok

Új akkumulátor technológia fejlesztésén dolgozik a Massachusetts Institute of Technology egyik fejlesztő csoportja. Az úgynevezett lítium-levegő akkumulátorok jelenthetik a megoldást a mostani akkumulátorok súlyproblémáira és a kutatók reményei szerint hatékonyságban is jobbak lesznek mostani társaiknál.

Litium-oxigen akkuA lítium-levegő, vagy más néven lítium-oxigén akkumulátorok működési elve megegyezik a hagyományos lítium-ion akkumulátorokéval súlyuk azonban jóval kisebb, mint a ma használatos akkumulátorok súlya, hiszen nincsenek bennük nehéz összetevők. A szén alapú elektródák közül levegő található, ez eredményezi a jelentős súlycsökkenést, ráadásul a lítium-levegő akkumulátorok tároló kapacitása körülbelül háromszorosa a hagyományos akkumulátorokénak így ideális megoldást jelenthetnek a hibrid autók energiaellátásának biztosítására. A kutatás finanszírozásában nagy cégek, mint az IBM és a General Motors is részt vállalnak.

Szólj hozzá!

Címkék: lítium oxigén akkumulátor ultrakönnyu akkumulátor.


2010.09.25. 15:27 Olcsóakku

Akkumulátor tisztítás

 Az akkumulátor tisztítására legjobb a bármelyik háztartási boltban kapható mosószóda. Csak víz kell hozzá és egy használt fogkefe. Az egész nagyjából három percet vesz igénybe. 

Szólj hozzá!

Címkék: akkumulátor akkumulátor karbantartás akku tisztítás


2010.09.12. 19:40 Olcsóakku

Akkumulátor gondozási tippek

Az akkumulátorok karbantartása és gondozása

  • Az akkumulátort érdemes rendszeresen ellenőrizni, akár a szokásos szervizek alkalmával, akár hosszabb út előtt, vagy abban az esetben, ha valami miatt lemerült és újra kellett tölteni.
  • Célszerű az akkumulátort rendszeres időközönként tisztítani, az elektromos érintkezés megfelelő minőségéről gondoskodni.

Ha az akkumulátort hosszabb ideig nem használod

  • Tárold az akkumulátort teljesen feltöltött állapotban
  • Tartsd hűvös, de fagymentes helyen
  • Ellenőrizd havonta a feszültséget és ha kell, töltsd fel

Karbantartási tippek az akkumulátor élettartamának növelésére

  • Tisztítsd rendszeresen az akkumulátort és a csatlakozókat
  • Gondoskodj a saruk megfelelő érintkezéséről, mindig győződj meg róla, hogy megfelelően rögzítve vannak
  • A tisztításhoz és rozsda eltávolításhoz használj mosószódát
  • Töltés előtt mindig ellenőrizd az akkumulátor folyadékszintjét és tölts az akkumulátorba desztillált vizet, ha a szint alacsony.

Szólj hozzá!

Címkék: akkumulátor karbantartás akku tippek


2010.09.07. 17:38 Olcsóakku

Hogyan készül az akkumulátor?

Szólj hozzá!

Címkék: akkumulátor hogyan készül akkumulátor akkumulátor készítés


2010.09.05. 17:36 Olcsóakku

Töltődjünk fel

A elektromos energia mindennapjaink nélkülözhetetlen kelléke. Előállítása többféle módon lehetséges, az atomerőművektől kezdve a napelemekig. Az élet minden területén jelen van, ám van egy kis probléma. Ha az előálltás pillanatában nem kerül felhasználásra, valahogyan tárolni kell, különben elvész. Szállítása többnyire vezetékeken lehetséges, ám vannak olyan élethelyzetek, amikor az elektromosság mobilitására van szükség. A megoldás mindkét esetben az akkumulátor.

Az első elektromos akkumulátort az 1800-as években készítette Alessandro Volta és napjainkra évente több milliárd akkumulátor készül. Az elv a kezdetek óta azonos: az elektromos energiát kémiai kötésekben tárolni. A következőkben sorra vesszük, mikor, milyen akkumulátor használata célszerű, mire kell figyelni az akkumulátorok vásárlásakor és használatakor.

 

Szólj hozzá!

Címkék: akkumulátor akku elektromos energia