HTML

2010.09.05. 17:36 Olcsóakku

Töltődjünk fel

A elektromos energia mindennapjaink nélkülözhetetlen kelléke. Előállítása többféle módon lehetséges, az atomerőművektől kezdve a napelemekig. Az élet minden területén jelen van, ám van egy kis probléma. Ha az előálltás pillanatában nem kerül felhasználásra, valahogyan tárolni kell, különben elvész. Szállítása többnyire vezetékeken lehetséges, ám vannak olyan élethelyzetek, amikor az elektromosság mobilitására van szükség. A megoldás mindkét esetben az akkumulátor.

Az első elektromos akkumulátort az 1800-as években készítette Alessandro Volta és napjainkra évente több milliárd akkumulátor készül. Az elv a kezdetek óta azonos: az elektromos energiát kémiai kötésekben tárolni. A következőkben sorra vesszük, mikor, milyen akkumulátor használata célszerű, mire kell figyelni az akkumulátorok vásárlásakor és használatakor.

 

Szólj hozzá!

Címkék: akkumulátor akku elektromos energia


A bejegyzés trackback címe:

https://akkumulatormagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr262273388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása